EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Info nr. 1 Ny struktur i Telenor Norge 08.01.2004, 20:42
I informasjons- og drøftingsmøter har EL & IT Forbundet fått presentert ledelsens forslag til ny organisasjonsstruktur i Telenor Norge.
Tekst: Per Gunnar Salomonsen
Den nye organisasjonsstrukturen består av følgende enheter:
- Privatmarkedet
- Bedriftsmarkedet
- Driftstjenester
- Informasjonssystemer

Presentasjonen som ble fremlagt, er på overordnet nivå og det er uklart hvordan dette vil slå ut for den enkelte til slutt. Ledelsen presiserer at alle ansatte skal ha sitt ansettelsesforhold slik det er i dag, men det er styringsstrukturen som bli endret.

I tillegg til saksdokumentet presiserte administrasjonen følgende:
· Styrke merkevaren Telenor og selskapets omdømme
· Ytterligere forenkle koordinere og forbedre salg og distribusjon
· Realisere oppsalg og kryssalg
· Kunderette produktutviklingen
· Styrke posisjon i mobil- og bredbåndskrigen
· Forsvare fast telefoni

Administrasjonen sier at det ikke er et formål med prosessen å redusere antall ansatte. Imidlertid vil det bli gjort ordinære vurderinger av potensialer for effektivisering i tilknytning til at funksjoner med sammenfallende oppgaver og ansvarsområder nå slås sammen. Dersom aktuelt vil dette bli fremlagt for personalorganisasjonene for drøftinger iht. gjeldende regelverk.

Prosessen vil medføre at personer som i dag har lederstillinger på nivå 1-3 i Telenor Norge vil få endrede arbeids- og ansvarsoppgaver.

Partene er i drøftingene enige om:
· at nåværende møteplasser mellom personalorganisasjonene og ledelsen opprettholdes inntil ny struktur er på plass. Målet er 1. februar. Når ny organisasjon er på plass, blir møteplasser på relevante nivå etablert.
· at det legges opp til at styringsstrukturen som er beskrevet, som utgangspunkt etableres uten at det får konsekvenser for ansettelsesforholdet den enkelte ansatte har i dag. Eventuelle endringer som avdekkes senere vil bli drøftet iht. gjeldende regelverk.

UT OVER DETTE HAR EL & IT FORBUNDET OG DE ANDRE ORGANISASJONENE FØLGENDE MERKNADER:

· Denne strukturen skal i seg selv ikke medføre overtallighet eller endring av geografisk lokalisering.
· Organisasjonene krever at ytterligere detaljering, og eventuelle endringer i beskrevet styringsstruktur skal drøftes med personalorganisasjonene så tidlig som mulig. Jfr. § 30 og § 31 i Hovedavtalen.
· Kundefrontprogrammet er ikke drøftet med organisasjonene og er derfor ikke en del av et felles utgangspunkt for disse drøftingene.
· Organisasjonene krever at videreutvikling av dagens medarbeidere til nye/endrede oppgaver prioriteres fremfor nyrekruttering.
· Organisasjonene krever at produktutviklingsmiljøene sine grensesnitt mot Telenor Mobil legges slik at det ikke forringer Nordic Mobiles muligheter for utvikling av sine tjenester.
· Organisasjonene krever at HR-funksjonen skal fortsatt være en del av ledergruppen.

Denne omorganiseringen vil flytte fokus bort fra det som er den klare målsetting – å vinne det norske markedet.

· Organisasjonene er sterkt imot splitting av 05000. En slik splitting vil føre til mindre fleksibilitet og dårligere mulighet til å benytte ressursene på tvers. Dette vil slå ekstra uheldig ut innenfor kundeservice sine spesialenheter.
· Dokumentasjonen til drøftingene som berører så mange ansatte kom alt for seint. Dette er sterkt beklagelig og forringer våre muligheter til gode forberedelser.
· Organisasjonene konstaterer at det ikke er signalisert kostnadsbesparing i denne saken. Vårt syn er at dette blir heller tvert i mot.
· IS/IT og Driftstjenester vil ikke berøres av denne strukturendring.

Drøftingsprotokoll fra møtene finnes hos de hovedtillitsvalgte i Telenor Norge.

EL & IT Forbundet vil ha en tett oppfølging av prosessen videre.


Med hilsen
Per Gunnar Salomonsen Konserntillitsvalgt

 

  Annet fra Info fra Konserntillitsvalgt
23.04.2014 Info 03 -14 GSS legger ned avdeling i Bodø
23.04.2014 Info 02 -14 GSS kvitter seg seg med ansatte
27.03.2014 Info 01 -14 TGSS AS planlegger å legge ned i Bodø
19.03.2014 Info 11 -13 Juleinformasjon
19.03.2014 Info 10 -13 Omvalg Styrer og Bedriftsfors. nr 2
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024