EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Info 02 -11 Telehuset i omstilling. 19.01.2011, 12:45
Telenor har fremmet forslag om å selge store deler av Telehuset til Kjedehuset AS. De avdelingene som ikke blir solgt, samt hovedkontoret blir lagt ned.
Dette betyr i realiteten exit Telenor for de ansatte i Telehuset.
Tekst: Tore I drøftingene har EL & IT Forbundet hatt et hovedhensyn å ivareta. Dette er å sikre de ansattes interesser på en best mulig måte. Utfordringen har vært og er den dårlige lønnsomheten i Telehuset AS. Følgende standpunkter er hevdet fra vår side:

Telehuset AS har blitt styrt etter skiftende strategier. En situasjon som det ikke har vært enkelt å forholde seg til for de ansatte. Forbundet mener at den senere tids arbeid med å snu kulturen i bedriften har fått for kort virkningstid.
Telenor Norge AS kan gjennom opprettelse av ”Telenor Butikker” ha svekket mulighetene for lønnsomhet i noen av Telehusets avdelinger, noe EL & IT forbundet ser som svært uheldig.
De ansatte og tillitsvalgte i selskapet har gjennom mange år vist stor moderasjon i tariffoppgjørene og på den måten levert betydelig bidrag for å bedre økonomien i selskapet.

EL & IT Forbundet hevder at en bedre løsning for de ansatte hadde vært en blandet modell hvor Telehuskjeden inngår i Kjedehuset, men at Telehuset fremdeles eier butikker og de ansatte fortsetter sitt tilsettingsforhold i bedriften og Telenor. En slik modell vil medføre at Telenor viderefører arbeidsgiver ansvaret.
EL & IT forbundet ser at også i dette tilfellet vil personalkonsekvensene bli betydelige.

Oppsummert:
EL & IT Forbundet er uenig i den utsalg/nedleggelse som vedtatt og påpeker i den forbindelse til at man selger til en kjede hvor det ikke er avtalte lønns og arbeidsvilkår.

EL & IT Forbundet påpeker videre at Telenor som den største eier har et ansvar for å legge til rette for organiserte og avtalte forhold i de bedriftene en har eierandel i. I dette tilfellet Kjedehuset m/datterselskaper.


Med vennlig hilsen
Per Gunnar Salomonsen
Konserntillitsvalgt


 

  Annet fra Info fra Konserntillitsvalgt
23.04.2014 Info 03 -14 GSS legger ned avdeling i Bodø
23.04.2014 Info 02 -14 GSS kvitter seg seg med ansatte
27.03.2014 Info 01 -14 TGSS AS planlegger å legge ned i Bodø
19.03.2014 Info 11 -13 Juleinformasjon
19.03.2014 Info 10 -13 Omvalg Styrer og Bedriftsfors. nr 2
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024