EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Info 02 -12 Tariffoppgjøret i Telenor - enighet. 13.11.2012, 15:41

Sentrale forhandlinger, Telenor overenskomsten.
Sentrale forhandlinger mellom LO/ EL & IT Forbundet og NHO/ Abelia startet onsdag den 25. april og ble avsluttet sent på kvelden fredag 27. april.

Tekst: Tore Uravstemming
Nå skal resultatet ut til uravstemning. Det er viktig at flest mulig medlemmer deltar i uravstemmingen. En god deltagelse sikrer resultatet legitimitet og er det beste forsvar mot de krefter som ønsker å fjerne denne direkte medlemspåvirkningen i godkjennelsen av forhandlingsresultatet. Uravstemningen skal være ferdig før pinse.

Resultatet av de sentrale forhandlingene:
- Innleie av midlertidige tilsatte:
Like lønns- og arbeidsvilkår med de fast ansatte i innleiebedriften innføres samtidig med at AML §14-12a (Prop 74L) vedtas
- For overtidsarbeid på høytids- og helgedager gir et overtidstillegg på 150 %. Det betyr at den som blir beordret på overtidsjobb en slik dag og en i utgangspunktet har fri får en ekstra kompensasjon.
- Innplassering i lønnssystem skal primært være den stillingen en har, det vil si ”arbeidets art”.
- Kompetanseutvikling – og endring ut fra bedriftens- og de ansattes behov skal på sakslista til administrasjonen og de tillitsvalgte minst en gang hvert år.
- Lønnstillegget sentralt ble som på de andre vertikale avtalene 2438 kr /år. Her må det tillegges at det meste av tilleggene i Telenor kommer gjennom lokale forhandlinger.

EL & IT Forbundet fikk ikke gjennomslag for å protokollere noe på likelønn mellom kvinner og menn. Her var NHO og Telenor helt avvisene.

Lokale Forhandlinger:
Under forutsetning av at et flertall av medlemmene sier ja til forhandlingsresultatet, vil lokale lønnsforhandlinger starte så snart som mulig etter dette. Det vil i praksis si i begynnelsen av juni.
Oppsummert:
EL & IT klubbene har fått fullt gjennomslag på de 2 viktigste kravene. Videre er det oppnådd gode kompromiss på ytterligere 2 krav.
Med dette kan vi bidra til å ivareta interessene til innleide vikarer på en god måte, samtidig med at arbeidsgiver mister muligheten til å spekulere i innleid billig arbeidskraft på bekostning av fast ansatte.
Har dere spørsmål eller annen relevant informasjon i forbindelse med tariffoppgjøret kan dere ta kontakt med klubblederne eller konserntillitsvalgt.

Per Gunnar Salomonsen
Konserntillitsvalgt


 

  Annet fra Info fra Konserntillitsvalgt
23.04.2014 Info 03 -14 GSS legger ned avdeling i Bodø
23.04.2014 Info 02 -14 GSS kvitter seg seg med ansatte
27.03.2014 Info 01 -14 TGSS AS planlegger å legge ned i Bodø
19.03.2014 Info 11 -13 Juleinformasjon
19.03.2014 Info 10 -13 Omvalg Styrer og Bedriftsfors. nr 2
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024