EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Info 08 -12 Overføring av Managed Communications 22.11.2012, 00:37

Overføring av Managed Communications Services (MCS) fra Telenor Norge AS til Datametrix AS

Saken ble drøftet 12. november 2012. Dette vil medføre en virksomhetsoverdragelse og innbefatte overføring av medarbeidere i salg, løsningsdesign, produktforvaltning-/utvikling og avtaleoppfølging i Telenor Norge AS til Datametrix AS. Virksomhetsoverdragelsen er vedtatt gjennomført med virkning fra 1. januar 2013.

Tekst: Tore Partene er enige om at overføringen av medarbeidere vil bli behandlet som en virksomhetsoverdragelse etter arbeidsmiljølovens kapittel 16. Ny arbeidsgiver skal med virkning fra overtakelsesdagen overta de individuelle rettigheter og plikter som følger av arbeidsforholdet, herunder avtaler om bilordning og opparbeidet ansiennitet. Pensjons- og forsikringsordninger videreføres som i dag.

Partene er videre enige om at de ansatte som har individuell rett til fri julaften og onsdag før skjærtorsdag etter «lukket» tariffavtale beholder denne retten etter overføring. Rammer for variabel selgeravlønning for selgere med individuelle salgsmål, og som skal resultatavlønnes, forhandles mellom partene i Datametrix, jf. Telenor-overenskomsten med EL & IT Forbundet.

Ellers ble saken ble diskutert og EL & IT Forbundet hadde følgende merknader:

EL & IT har merket seg at ledelsen i Datametrix har en uttalt ambisjon om å skaffe samtlige overførte full sysselsetting, selv om den enkelte ikke har med seg 100 % av sine tidligere oppgaver. Bedriften tar forbehold om at de kan bli tillagt nye/endrede oppgaver innenfor sitt kompetanseområde.

EL & IT tok opp sin bekymring for prisstruktur og ansvarsdeling mellom Telenor Norge AS og Datametrix AS når disse produktene i seg selv ikke gav det ønskede økonomiske resultat, men var viktige for Telenor Norge AS i en totalsammenheng. Vi registrerer at slike tilfeller vil bli behandlet i et eskaleringsforum. Det samme vil tilbud til strategisk viktige kunder.

EL & IT er generelt skeptisk til å overføre ansatte fra et selskap med Telenor brand til et selskap med eget brand, selv innenfor Telenor Konsernet. Dette kan svekke Telenor brandets markedsposisjon på kort eller lengre sikt.

EL & IT tok opp Datametrix AS holdning til drøfting og avtale inngåelse med uorganiserte. Partene hadde en oppklaringsrunde i møtet og vil om nødvendig komme tilbake til saken.

EL & IT forbeholdt seg retten til å komme tilbake til vurdering av oppgavemengden til enkelte ansatte som er berørt av overføringen.

Med vennlig hilsen
Per Gunnar Salomonsen
Konserntillitsvalgt


 

  Annet fra Info fra Konserntillitsvalgt
23.04.2014 Info 03 -14 GSS legger ned avdeling i Bodø
23.04.2014 Info 02 -14 GSS kvitter seg seg med ansatte
27.03.2014 Info 01 -14 TGSS AS planlegger å legge ned i Bodø
19.03.2014 Info 11 -13 Juleinformasjon
19.03.2014 Info 10 -13 Omvalg Styrer og Bedriftsfors. nr 2
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024